Dringend nood aan een toilet wanneer u op stap bent? Vraag de toiletpas aan.

Het samenwerkingsplatform van lotgenotengroepen voor stomadragers en hun naasten.

Een overzicht van de andere Vlaamse lotgenoten-verenigingen.


Dringend nood aan een toilet als u op stap bent? Vraag de toiletpas aan!


Stomadragers kunnen soms te maken krijgen met lekkages, zodat ze hun stoma dringend dienen te verzorgen. Een toilet is echter niet altijd in de buurt. Daarom geeft StomaVlaanderen sedert 2014 een toiletpas uit met de steun van ondernemersorganisaties Unizo, Horeca Vlaanderen, Comeos en Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen.


Dankzij deze pas kunnen stomadragers snel en discreet gebruik maken van toiletten in horecazaken en winkels. Ook personen met darm- en blaasproblemen door andere ernstige aandoeningen en kankerpatiënten kunnen gebruik maken van deze toiletpas.


De toiletpas wordt uitgereikt op basis van een aanvraagformulier dat de huisarts invult en kost de aanvrager €5,00.


Hoe aanvragen

De toiletpas aanvragen kan per post of per e-mail, stuur het correct ingevulde aanvraagformulier samen met een recente foto naar info@toiletpas.be of per brief* naar: 


     Toiletpas.be

     t.a.v. Vanderstukken Jean-Pierre

     Doornhof 6

     3460  Bekkevoort


* Schrijf in dit geval naam en voornaam op de achterzijde van de foto.


De bijdrage van €5,00 is te storten op rekeningnummer: IBAN BE03 9730 1031 6184  -  BIC: ARSPBE22 met vermelding van de naam van de aanvrager.


Folders met betrekking tot de toiletpas zijn te verkrijgen op het secretariaat. Voor vragen kan je terecht op 0478 25 57 73 of info@toiletpas.be.